Christmas Flow: un romcom clasic, amuzant și reușit

Netflix a dezvaluit miercuri Christmas Flow, prima sa comedie romantica franceza care reuseste sa se faca remarcata, pastrand spiritul comediilor romantice specifice perioadei de Craciun intact.

Creat de Henri Debeurme, Victor Rodenbach si Marianne Levy, Christmas Flow adopta ca punct de plecare schema clasica a comediilor romantice: cea a opusurilor care se atrag. Si, in cazul de fata, aceasta opozitie este cel putin marcanta. O avem pe de o parte pe Lila, o tanara jurnalista feminista si pe de alta parte il avem pe Marcus, un rapper condamnat pentru versurile sale sexiste. Cei doi se intalnesc din intamplare in Ajun de Craciun, intr-un magazin parizian. Si, contrar tuturor asteptarilor, dupa o serie de tachinari, magia de Craciun va opera si in cazul lor…

Un scenariu cat se poate de clasic isi vor spune unii. Insa, in egala masura contemporan, in tendinte si, mai ales, destul de indepartat de comediile romantice cheesy semnate Hallmark in care totul seamana cu un basm magic. Christmas Flow este un serial alcatuit din trei episoade, extrem de reusit, din toate punctele de vedere.

Personajele, familiile acestora si locurile, toate seamana cu cele existente in “viata adevarata”, adica a noastra. Un alt atu al filmului Christmas Flow este acela ca reusese sa abordeze teme de actualitate. Este o comedie lejera si ansamblul este completat de o distributie de exceptie.

Distributia este tanara, amuzanta si dinamica, aduce o nota de prospetime ansamblului. Shirine Boutella si rapperul Tayc prezinta o alchimie frumoasa, un ingredient indispensabil reusitei filmului. Jeanne si Alice, prietenele tinerei Lila sunt pur si simplu irezistibile, interpretate intr-un mod magnific de catre Marion Seclin si Aloise Sauvage. Si sa nu uitam de personajele caricaturale ale acestui serial: Camille Lou, impecabila in pielea unei femei de moravuri usoare si de Walid Ben Mabrouk, prietenul lui Marcus.

Pe scurt, aceasta comedia frenceza nu va revolutiona genul insa ofera amuzament si atractia irezistibila dintre cele doua personaje principale. O comedie clasica reusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *