Yara: povestea adevarată a uciderii unei adolescente

Noutatea saptamanii pe Netflix, filmul Yara revine asupra povestii adevarate a uciderii unei tinere in varsta de 13 ani in Italia si determinarea unei procuroare de a elucida aceasta crima.

Februarie, 2011, o suburbie din Bergamo. Corpul neinsufletit al tinerei Yara Gambirasio este descoperit pe un teren pustiu. Disparuta in urma cu trei luni, in timp ce se intorcea spre casa, Yara este gasita abia acum, fara suflare. Cercetarile au fost pana acum in van.

Pentru anchetatori, indiciile sunt putine: cateva picaturi de sange pe hainele adolescentei si in plamani bucati de ipsos. In lipsa identitatii, asasinul este desemnat drept “necunoscutul numarul 1”. Procuroarea desemnata sa se ocupe de acest caz este convinsa de faptul ca vinovatul este din regiune.

Incepe o actiune mai inedita in Italia, in cadrul careia numai putin de 20.000 de prelevari de AND sunt efectate asupra populatiei locale. Si o multime de piste false, una din ele ii va conduce pe anchetatori spre Massimo Bossetti, un zidar din regiune. Condamnat in 2016, barbatul sustine ca este nevinovat.

10 ani de la aceasta tragedia, ancheta este inca in curs. AND-ul exista insa autoritatile nu au cu ce sa il compare. Ansamblul se lasa urmarit ca un thriller in care fiecare piesa din puzzle cheama o alta. Si, in cazul de fata, piesele de adunat pana cand se ajunge la vinovat se vor potrivi de minune datorita ADN-ului.

Carabinierii, care investigheaza un club de noapte situat in apropiere de scena crimei, ajung la un anume Damiano Guerinoni. AND-ul sau este foarte asemanator cu cel al “necunoscutului numarul 1”. Insa, acesta are un alibi de necontestat. Descoperirea facuta de o tanara, studenta la Genetica va da totul peste cap…nu va spunem mai multe, va lasam pe voi sa descoperiti deznodamantul acestui film.

O ancheta politista mai degraba clasica in care determinarea anchetatorilor si putin noroc fac lumina intr-un caz dificil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *